Hoppa till innehåll

Räckviddsångest

Vad innebär detta? Jo, det innebär att man kanske tom innan bestämt sig för att bli köpa el-moped, är osäker på hur långt man faktiskt kommer med en el-moped. Eller att när man har en är osäker på hur långt varje laddning räcker. När det står att mopeden har 50-72km räckvidd, betyder det att jag kommer så långt? Eller kommer det likt bilarna vara glädjesiffror så jag bara kommer ex 37km pga olika anledningar och därför måste stanna och ladda på vägen. Det är också rädslan för om ens batteriladdning verkligen kommer räcka ända fram till nästa laddare eller om man blir strandad och måste bärgas.

Man kan ladda sin moped vid vilket vanligt 230v uttag som helst, behöver inte vara på en mack. Mopeden varnar i god tid att det är dags att ladda med en tydlig ikon på displayen.

”Vad händer om batterierna tar slut när man ute och kör?” är en fråga vi ofta får. Vad som är lite svårt att förstå är att batterier tar inte bara tar slut så där hipp som happ utan förvarning. Man ser hela tiden hur mycket räckvidd man har kvar i batteriet– även om vissa elmopeders räckviddsmätare med rätta kan kallas glädjemätare. Men om man nu skulle se att räckvidden inte kommer räcka för det distansen du vill åka får man ladda upp batteriet innan man ger sig iväg eller sätta mopeden på laddning när man är framme. I värsta fall får man väl ta med sig laddaren för att kunna ladda på vägen om man vill åka riktigt långt, eller varför inte investera i ett extra batteri, då kan man åka dubbelt så långt. Som elmopedist kan man ladda på cirka 50 miljoner olika ställen i Sverige – det är ungefär så många väggkontakter finns det i vårt avlånga land. Visst tar det en stund, timmar om du vill ladda hela batteriet, att ladda – men jag har ett fler ställen att ladda min moped på än någon bensinmopedist någonsin kommer i närheten av.

Så här långt kommer du med våra modeller:

Märke/modellModellRäckvidd 1 BatteriRäckvidd 2 BatteriPris
LVLX0170 km150 kmfrån 27 995 kr
LVLX0270 km150 kmfrån 24 995 kr
LVLX0470 km150 kmfrån 19 995 kr
LVLX0570 km150 kmfrån 29 995 kr

El-mopeden tillsammans med billig miljövänlig el ger mig en miljövänlig frihetskänsla jag aldrig upplevt med bensinmoped. Fast det är ju bara erkänna, man kan ju drabbas av räckviddsångest även om man ger sig iväg fulladdad, om man ska åka långt. Men man lär sig hur långt man kommer per laddning allt eftersom man lägger milen under hjulen på el-mopeden. Och som sagt så finns det plats för dubbla batterier så kommer man betydligt längre och kan slippa mycket av räckviddsångesten. Köp din moped och extra batteri här!