Hoppa till innehåll

9 anledningar till varför man ska köra elmoped!

1. Miljömedvetet
Hur kan du dra ditt strå till stacken och bidra till att hålla den globala genomsnittstemperaturen inte blir högre och högre och att polarisarna smälter? Jo, att lämna den bensinslukande bilen hemma och istället åka fossilfritt! Jämför man en el-moped utsläpp med en bensindriven motsvarig produkt är skillnaden fortfarande väldigt stor, där de små och oftast ganska gama bensinmotorerna ofta har bristfällig avgasrening och behöver kompletteras md olja för att fungera. Blårykande mopeder är numera ett minne blått.

2. Luktfri
Med el-moped slipper man stinkande avgaser som sätter sig i kläderna – en elmoped är luktfri!

3. Ekonomisk
En el-moped är betydligt billigare per mil, beroende på el-avtal betalar du så lite som ca 25-50 öre i milkostnad i elförbrukning. Du slipper dessutom vägtullar och trängselskatt! Där sparar man in ytterligare ett par kronor per mil.

4. Lätt att parkera
Ibland är det helt omöjligt att hitta en parkeringsplats. Det vet alla som bor i en stad. Har du en el-moped är det oftast betydligt lättare att hitta en tillräckligt stor parkeringsficka och i de flesta städer parkerar du dessutom gratis med en el-moped klass I.

5. Endast körkort AM
Vill du köra en el-moped klass 1 krävs det endast att du har ett AM körkort. Har du redan tagit körkort för tex bil, får du automatiskt AM på köpet och har då rätt att köra el-mopeden. För dig som saknar tidigare körkort krävs ingen uppkörning, utan endast ett kunskapsprov. Klicka här för att läsa mer om de olika körkort som finns.

6. Smidig i trafiken
Slipp bilköer! En utav de största fördelarna med att köra el-moped är att du lätt kan ta dig förbi när andra står still i köer. Fastna aldrig i en bilkö igen!

7. Litet behov av service
Med elmotor är det bara att ladda, tuta och köra! Glöm alla struliga och känsliga inställning av förgasare, rengöring av oljefilter och allt annat servicebehov som medföljer bensinmotorn. Minimalt med service på en el-moped.

8. Rätt i tiden – följ trenden
Det är trendigt och ligger helt rätt i tiden att hjälpas åt att hålla de farliga avgasnivåerna nere. Det är eldrivna fordon som gäller nu! Både elbil- och el-cykelförsäljningen slår nya rekord för varje år som går och vi tycker att det självklart att det är dags även för el-mopedens genomslag! En el-moped är som en Tesla på två hjul. 🙂

9. Tystgående
Du behöver aldrig tänka på att inte väcka grannen eller mormor när du ska iväg med din moped. Med en el-moped fullkomligt flyter du fram ljudlöst på vägarna. Det är en otroligt härlig känsla som måste upplevas! #fågelkvitter

Vi på dealy.se har flera olika modeller som passar både smak och plånbok. Hitta din nya el-moped här för antingen pendling, till något av barnen eller bara för att du gillar att glida fram ljudlöst.

LX01

Från 32.995 kr
Finns i färgerna

LX02

Från 31.995 kr
Finns i färgerna

LX04

Från 19.995 kr
Finns i färgerna

LX05

Från 35.995 kr
Finns i färgerna