Hoppa till innehåll

Pendla med elmoped?

  • Varför ska man köpa elmoped? Det är ett kul, billigt, miljövänligt och härligt sätt att transportera sig på, till skolan, till jobbet, till träningen eller varför inte till badstranden med kompisarna? . Varför vara beroende av föräldrarna ska skjutsa, eller om du har körkort sätta sig i en varm bil en het sommardag när man på moped kan känna fartvinden fläkta. Bil ger inte samma känsla av frihet som en moped gör. Sen har vi den ekonomiska aspekten. Varför betala tusentals kronor i driftkostnader för en bensinmoped eller bil när en elmoped laddas fullt via eluttaget i väggen hemma på bara 6timmar och för några kronor.

    Vad behöver man då för att få köra elmoped?
  • Jo man behöver såklart ett förarbevis alternativt bilkörkort. Man behöver hjälm och en försäkrad moped. Sen är det bara att ut och känna fartvinden, man slipper köer och behöver aldrig leta parkeringsplatser.
  • Hjälmen kan köpas från ca 495 kr och en försäkring behöver heller inte vara så dyr. Vi samarbetar med VARSAM om försäkringen, läs mer om det och räkna pris på din moped här – VARSAM
  • Ett förarbevis för en moped kostar från 1500 kr vilket är mycket lägre än vad ett körkort för bil kostar. Men om du redan har ett körkort för bil krävs inget extra kort för moped.
  • Smidighet i trafik!
  • I stora städer, som Stockholm och Göteborg, undviker du dessutom tullavgifter. Det finns vinterdäck till de flesta mopeder vilket gör att de kan användas året runt. Mopeder är väldigt smidiga fordon som gör att man tar sig lätt fram i trafiken eftersom de inte tar så stor plats och har bra köregenskaper. Våre mopeder är dessutom automatväxlade, vilket gör dem enkla att köra och lämpliga för de som aldrig kört moped förut. Det är i stort sett bara att gasa, styra och bromsa. De är också mycket lätta viktmässigt, så de passar alla typer av personer från mopedålder upp till vuxen ålder. En annan fördel är att det är betydligt enklare att hitta en parkering för en moped jämfört med en bil.
  • Rekommendation från McRF
  • Värna om miljön – välj elmoped” Välj tvåhjulingen som både tar mindre plats och har lägre bensinförbrukning än bilen.” Den uppmaningen ger McRF.

Vilken modell passar då dig? Det kan du läsa mer om här eller titta på modellerna direkt här! Du vet att du kan alltid köpa direkt här på webben och få den antingen skickad hem direkt, eller ta hem den via en återförsäljare. Det bestämmer du själv när du handlar via oss.
Ps. Det är superenkelt att göra den trafikklar, så det är inte läskigt att få den hemlevererad.